Қандай тағамдар мидың жұмысына зиян?

Желтоқсан 10, 2020 | 113 |

Жануарлардың майы жүрек ауруын туындатып қана қоймай, деменция қаупін жоғарылатады.

E-GAZET.KZ. Мұндай мәлімдемені Women's Brain Initiative ұйымының директоры, дәрігер Лиза Москони жасады.

«Біз майлы, тәтті тағамдарды жегенде енжарлық және ұйқышылдық сияқты белгілерді сезінеміз. Бұл белгілер асқазанда емес, мида туындайды», - деді.

Бірақ құрамында омега-3 май қышқылдары мен балық майы бар түрлі биологиялық белсенді қоспалардың миға пайдасына мамандар күмәнды.

Лизаның айтуынша, нейрондардың денсаулығын антиоксиданттармен, құрамында С және Е дәрумендері көп тағамдармен, бета-каротинмен және қабынуға қарсы В дәрумендерімен және май қышқылдарымен қамтамасыз етуге болады.

МАҢЫЗДЫ АҚПАРАТТАРДАН ҚҰР ҚАЛМА!

БІЗДІҢ TELEGRAM-ҒА ЖАЗЫЛ!

Өзге де өзекті мақалалар:

Сілтемемен бөлісу
Қалай бөлісуге болады

Біз әлеуметтік желілерде: