Қандай тағамдар мидың жұмысына зиян?
Желтоқсан 10, 2020 |
113 |

Жануарлардың майы жүрек ауруын туындатып қана қоймай, деменция қаупін жоғарылатады.
E-GAZET.KZ. Мұндай мәлімдемені Women's Brain Initiative ұйымының директоры, дәрігер Лиза Москони жасады.
«Біз майлы, тәтті тағамдарды жегенде енжарлық және ұйқышылдық сияқты белгілерді сезінеміз. Бұл белгілер асқазанда емес, мида туындайды», - деді.
Бірақ құрамында омега-3 май қышқылдары мен балық майы бар түрлі биологиялық белсенді қоспалардың миға пайдасына мамандар күмәнды.
Лизаның айтуынша, нейрондардың денсаулығын антиоксиданттармен, құрамында С және Е дәрумендері көп тағамдармен, бета-каротинмен және қабынуға қарсы В дәрумендерімен және май қышқылдарымен қамтамасыз етуге болады.
МАҢЫЗДЫ АҚПАРАТТАРДАН ҚҰР ҚАЛМА!
БІЗДІҢ TELEGRAM-ҒА ЖАЗЫЛ!
Өзге де өзекті мақалалар:
- Қазақстанда коронавирус жұқтырғандар саны көп болатын кезең айтылды
- "Балаева несіне министр болып отыр?": Жүрсін Ерман ашуланды (ВИДЕО)
- Жаңа жылдан кейін алматылық оқушылар мектепке орала ма - Бекшин жауап берді
- Қазақстан 1,5 миллиард еуро қарыз алады: Парламент келісімдерді ратификациялады
- Нұр-Сұлтан қаласы "қызыл" аймаққа өтті
- Түркия коронавирусқа қарсы ресейлік вакцинаны сатып алмайтын болды
- Головкиннің қарсыласы ерекше мәлімдеме жасады
- Қызылорда облысында көлден 4 адамның денесі табылды
- Apple жаңа AirPods Max құлаққаптарын көрсетті